Pridružili se bodo učitelji

Pouk s ščepcem umetne inteligence je projekt, katerega cilj je razviti deset na umetni inteligenci temelječih učnih ur za osnovne in srednje šole. Vsaka lekcija predstavlja temo iz učnega načrta enega šolskih predmetov, na primer biologije, slovenščine, geografije, ter razloži učno snov s pomočjo strojnega učenja in tehnik podatkovnega rudarjenja.

Da bi razvili kvalitetne učne vsebine potrebujemo pomoč izkušenih učiteljev. Zato bomo organizirali delavnice, na katerih bomo učitelje naučili nekaj o umetni inteligenci, da nam bodo ti potem pomagali z nasveti, kako uporabiti te metode v okviru njihovih predmetov.

Na vprašalnik, v katerem so lahko učitelji izrazili pripravljenost za sodelovanje v projektu, se je odzvalo 67 učiteljev iz več kot 50 šol iz vse Slovenije. Večinoma so iz osnovnih in srednjih šol, nekaj pa je bilo tudi ravnateljev in zaposlenih na Zavod za šolstvo.

Naša naslednja naloga je oblikovanje štirih delavnic, namenjenih učiteljem, kjer bomo predstavljali ključne koncepte umetne inteligence in jih prikazali na resničnih podatkih.