Izjemen odziv na izziv Priimkoslovje

V eni izmed prejšnjih novic smo govorili o izzivu: Priimkoslovje, kjer smo učence od 6. razreda osnovne šole do 4. letnika srednje šole povabili k sodelovanju.

Na izziv, ki se je začel 28. marca, se je do danes odzvalo že 640 učencev in dijakov. Prav vsak dan so kapljali njihovi odgovori. Navdušeni smo, da so izziv sprejeli tako mlajši kot tudi starejši učenci, saj imamo odgovore iz vseh osmih generacij (6.-9. razred in 1.-4. letnik). Veseli smo bili tudi prejetih slik s strani srednje šole za strojništvo v Škofji Loki (hvala, Blaž Katrašnik in ga. Andreja Lampič).

Reševanje izziva na Srednji šoli za strojništvo v Škofji Loki

Čeprav izziv še ni končan, bi se že zdaj radi zahvalili učiteljem, ki so svojim učencem posredovali informacije v zvezi z izzivom, jim omogočili novo izkušnjo in jim bili v pomoč ter podporo pri dejanski izvedbi.

Obljubili smo, da bodo udeleženci ob koncu uspešno opravljenega izziva prejeli tudi majico. Organizatorji že preštevamo in zbiramo naročila, da bodo majice lahko dostavljene v čimkrajšem času po zaključku celotnega izziva.

Čestitamo vsem, ki ste se že opogumili, in tudi vsem tistim, ki se še boste. Želimo vam čimbolj zanimivo in uspešno raziskovanje s podatki še naprej.